תכנון מטבחים משרדיים
תכנון מטבחים משרדיים זה כבר סיפור אחר לגמרי מאשר תכנון מטבחים ביתיים (לחלוטין סיפור אחר). תכנון מטבחים ביתיים זה אתגר אבל תכנון מטבחים משרדיים זה אתגר מקצועי בעל חשיבות עצומה.
בכל משרד, בין אם מועסקים בו 4 אנשים ובין אם מועסקים בו 78 עובדים - חייב להיות מטבח לנוחיות העובדים. לכן, בכל פעם שבונים משרד או עושים בלניין הסבה כך שיהפוך למשרד- יש צורך לבצע גם תכנון מטבחים.
תכנון מטבחים מצריך חשיבה לטווח ארוך, לא מספיק לחשוב על מספר האנשים המועסקים כיום (להבדיל מפרויקט של עיצוב מטבחים ביתיים בהם ברור בדיוק כמה אנשים מתגוררים ויתגוררו בבית פחות או יותר בשנים הבאות). כאשר מדובר על עסק, צריך לבצע הערכה לטווח ארוך.
מעבר לחשיבה על כמות המועסקים, כאשר עובדים על פרויקט של עיצוב מטבחים משרדיים, יש צורך לחשוב על דפוסי ההתנהגות וההרגלים של העובדים ובכלל על התרבות המשרדית (האם לדוגמא אנשים שותים את הקפה במטבחים או מכינים אותו במטבחים והולכים לשתות כל אחד בחדרו. או האם הלקוחות נכנסים בעצמם למטבח להכין שתיה או שמא מכונת השתיה בכלל ממוקמת בחוץ?...).
תכנון מטבחים משרדיים הוא לא פשוט ובוודאי לא סטנדרטי, כל חברה, כל תחום וכל עסק בפני עצמו הוא בעל צרכים מיוחדים.
תכנון מטבחים משרדיים הוא פרויקט יקר הדורש בעיקר זמן יקר ולכן בעלי משרדים רבים נעזרים במיקור חוץ. ניתן לפנות לאנשים שהם שם דבר בעיקר מעצבי פנים המתמחים בעיצוב סביבה משרדית / עסקית אך לצד זאת, אם יש בצוות המשרד עובד או עובדת המוכשרים, אשר מפגינים רצון לקחת על עצמם פרויקט זה והם ידועים כבעלי חוש טעם וגישה לתחום - מומלץ מאוד להפקיד זאת בידיים שלהם כי כאשר אדם "מבפנים" אשר מכיר את הארגון ואת הנפשות הפועלות בו עוסק בתכנון עצמו - יש לכך בעיקר יתרונות כי הוא מכיר את החומר האנושי, מכיר את מגבלות ואילוצי המקום ומבין את התקציב.